вівторок, 16 серпня 2016 р.

ЗНО з англійської мови наступного року ще не буде обов’язковим

Цього року кількість учасників ЗНО з англійської мови зросла, але наступного року цей предмет ще не буде обов’язковим для всіх випускників.
Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, підбиваючи підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації учасників тестування у 2016 році.
На запитання, чи у 2017 році англійська мова стане обов’язковим предметом для усіх учасників ЗНО і чи входитиме до тесту аудіювання, Карандій зазначив, що ця тема ще обговорюватиметься у вересні. «Фактично, вже наказ Міністерства освіти про зовнішнє незалежне оцінювання 2017 року є підписаний», – сказав він і додав, що деталі буде повідомлено у вересні.
Водночас він додав, що «англійська мова не буде обов’язковою». «Але англійська мова, результати, буде зараховуватися як державна підсумкова атестація. Аудіювання наступного року не буде, планується, що аудіювання має бути запроваджене з 2018 року», – сказав директор УЦОЯО.

Немає коментарів:

Дописати коментар