неділю, 8 листопада 2015 р.

9 листопада - День української писемності



Всеукраїнський радіодиктант національної єдності,
приурочений до Дня української писемності та мови, відбудеться 9 листопада.

  9 листопада – День української писемності та мови. І ось уже 15 років поспіль Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  збирає тисячі українців, як в Україні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто любить і шанує рідне слово і мову: ті, хто закохані в рідну мову, а також ті, для кого ця мова не прийшла з молоком матері, але з часом стала другою рідною, святкують цей день спільним написанням диктанту. 
     Це той день на рік, коли протягом 15-20 хвилин сотні тисяч сердець, які знаходяться у різних куточках України та по всьому світі, б’ються в унісон і разом пишуть одні й ті ж слова.

Місцем проведення диктанту вперше стане найбільша аудиторія Київського національного університету ім. Шевченка. Початок телемарафону на Першому Національному о 10:10 – це підготовка до диктанту, а вже сам диктант розпочнеться об 11:00. Головний диктантор - незамінний п. Олександр Авраменко. 


Трансляцію здійснюватимуть Перший канал (УР-1), канал радіо "Культура" (УР-3) та телеканал "UA:Перший"
 Цьогорічний радіодиктант має на меті, окрім традиційного його написання, встановити у цей день радіомости із українцями у Австралії, Китаї, Польщі, Росії та Португалії.
  Це не лише перевірка знань української мови, а й заохочення до вживання, популяризації, захисту і сприяння розвитку державної мови.


 Інтерактивна картинка від Наталії Солонинки

Немає коментарів:

Дописати коментар